preskoči na sadržaj

Gimnazija Pula

Oglasna ploča (za učenike)

Državno natjecanje iz astronomije

Autor: Igor Macuka, 31. 5. 2018. 23:27

Na državnom natjecanju iz astronomije, koje se ove godine održavalo u Rijeci od 16. do 18. svibnja, naši učenici su polučili odlične rezultate.

 

 

 
[više]

Predavanje Davora Rostuhara - četvrtak, 10.50 sati, učionica 24

Autor: Ivana Petrinić, 23. 5. 2018. 13:59

U četvrtak, 24. svibnja, pulska gimnazija ugostit će putopisca i fotografa Davora Rostuhara, 26. čovjeka u povijesti koji je došao do Južnog pola. Zbog mnogih naših učenika koji su sudjelovali u projektu "Polarni san" te time našu školu doveli među 50 odabranih škola za predavanje, Rostuhar će kroz multimedijalno predavanje predstaviti dvije godine arktičkih priprema, novoizašlu knjigu s ekspedicije, pričati o iskustvima s prve hrvatske ekspedicije na Južni pol te reći što mu je sljedeće u planu.

Predavanje će se održati u učionici broj 24, a počinje u 10.50 sati.

[više]

Pripreme za maturu iz matematike

Autor: Ana Ujčić, 23. 5. 2018. 08:19

Pripreme za maturu iz matematike održat će se u

četvrtak, 24.5. od 11:40,

utorak, 29.5. od 10:00,

petak, 1.6. od 10:00.

Okupljanje zainteresiranih učenika je ispred zbornice.

 

[više]

U petak, 25. svibnja, mladi zadarski autori gostuju u knjižnici

Autor: Ivana Petrinić, 22. 5. 2018. 10:03

U petak, 25. svibnja, u sklopu 7. književnog susreta Kod Marula, gimnazijalcima dolaze mladi zadarski pisci – Hrvoje Bazina, Marta Džaja, Lara Mandli i Vladimir Tomaš. Drugu godinu zaredom susret Kod Marula, koji priređuje Društvo hrvatskih književnika, održava se i u knjižnici pulske gimnazije. Pozvani su svi zainteresirani uečenci i nastavnici.

[više]

Natječaj za MEXT stipendije japanske Vlade

Autor: Iva Šuran, 14. 5. 2018. 11:15

Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija stranim studentima za studij u Japanu (preddiplomski studiji, stručni studiji na višim tehnološkim školama, stručno usavršavanje na višim školama, (poslije)diplomski istraživački studij). Više: http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/2018/kultura-2018-04-stipendije-vlade.html

    

[više]

Projekt "Jedan život više" - prezentacije i radionice

Autor: Iva Šuran, 8. 5. 2018. 09:20

Učenici maturalnih razreda imali su početkom svibnja priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama koje provodi Medicinska škola Pula u sklopu projekta "Samopregled dojke - jedan život više". Cilj projketa je educirati adolescente o važnosti samopregleda dojke zbog porasta učestalosti karcinoma u sve mlađoj populaciji. Voditelj projekta je Slobodan Bratić, a prezentacije i radionice odlično su odradile učenice Medicinske škole.

[više]

Predavanje i radionica "Šest pitanja koja život znače"

Autor: Iva Šuran, 7. 5. 2018. 14:23

U sklopu projekta "Šest pitanja koja život znače" medicinski dispečeri Senka Šišič i Alen Dautbegović Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije održali su zanimljivo i vrlo korisno predavanje i radionicu za učenike 3. f razred. Učenici su saznali kako reagirati u slučaju izravne životne ugroženosti ili teške narušenosti zdravstvenog stanja.  Uz pažljive upute dispečera saznali su kako mogu reanimirati osobu bez svijesti vanjskom masažom srca i korištenjem defibrilatora. 

[više]

Poziv na Uliksovu književnu večer

Autor: Jelena Pavić, 23. 4. 2018. 22:17

Dragi učenici, pozivamo vas na Uliksovu književnu večer koja će se održati u petak, 27. travnja, u pulskoj galeriji „Stari grad“ s početkom u 18 sati. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Udruga ULIKS, Udruženje likovnih i književnih stvaralaca Pule, uspješno kontinuirano surađuje na literarnom polju s Gimnazijom Pula. Tema večeri je „Budućnost knjige“, a sudjeluju članovi Uliksa, učenici Gimnazije te Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula. Očekuje vas ugodna atmosfera i mnogo lijepih riječi! Veselimo se ponovnom druženju, uz Uliksov moto: „DRUŽITE SE I RADUJTE SE S UMJETNOŠĆU!“

[više]

Otvoreni dan Matematike

Autor: Kristina Opatić, 9. 4. 2018. 12:11

Matematički odsjek PMF-a organizira Otvoreni dan Matematike koji će se održati u petak 13. travnja 2018. od 10:00 do 18:00 sati u zgradi Matematičkog odsjeka, Bijenička 30 u Zagrebu.

U organizaciji sudjeluju studenti Matematičkog odsjeka, članovi udruge  Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" te članovi Prirodoslovno matematičke udruge studenata Primus.

Posjetitelji svih uzrasta moći će kroz interaktivne radionice i predavanja upoznati matematiku i Matematički odsjek.

Dodatne informacije mozete naci na mreznim stranicama http://web.math.pmf.unizg.hr/otvoreni-dan/ http://www.pmf.unizg.hr/dan_i_noc_na_pmf-u/

[više]

Dani otvorenih vrata Studija dizajna - subota, 5. svibnja

Autor: Ivana Petrinić, 9. 4. 2018. 10:35

U subotu, 5. svibnja, s početkom u 11 sati održat će se Dani otvorenih vrata Studija dizajna (Frankopanska 12, Zagrebu). Cilj je budućim studentima pružiti što bolji uvid u dizajnersku struku te prezentirati edukativni proces kojim će se pomoći mladim kreativcima da postanu profesionalci u pozitivnom mijenjanju naše okoline putem industrijskog dizajna i dizajna vizualnih komunikacija. Drugim riječima, pokazat ćemo gdje i kako se postaje dizajner koji oblikuje vizualne identitete, knjige, plakate, ambalažu, namještaj, električne uređaje, interijere te mobilne i web aplikacije kao i slične proizvode i usluge.

Učenici će imati priliku razgovarati s nastavnicima i studentima Studija dizajna, pogledati studentske radove, pregledati mape i zadatke s prošlogodišnjih prijemnih ispita i saznati sve što ih zanima o upisu i studiranju na preddiplomskom i diplomskom Studiju dizajna.

[više]

Pripreme za maturu iz matematike

Autor: Ana Ujčić, 3. 4. 2018. 08:46

Pripreme za maturu iz matematike održat će se u srijedu 4. travnja i četvrtak 5. travnja u 9 sati u učionici broj 10.

[više]

Predavanje u knjižnici „Utopije i distopije u suvremenom SF-u“

Autor: Ivana Petrinić, 26. 3. 2018. 09:47

U ponedjeljak, 26. ožujka, dr. sc. Krešimir Krolo sa Sveučilišta u Zadru održat će predavanje na temu „Utopije i distopije u suvremenom SF-u“. Predavanje u trajanju 45 minuta održat će se u školskoj knjižnici s početkom u 13.15 sati, a pozvani su svi zainteresirani učenici i nastavnici.

[više]

Međunarodno matematičko natjecanje KLOKAN BEZ GRANICA

Autor: Kristina Opatić, 21. 3. 2018. 08:11

Dana 22.ožujka 2018. sati u 12.30 u učionici broj 8 održati će se matematičko natjecanje Klokan bez granica.

Mole se učenici da pred učionicu broj 8 dođu u 12.20 i sa sobom ponesu potpisanu suglasnost za objavu imena i prezimena najbolje plasiranih učenika.

[više]

Otvoreni dani Politehnike Pula

Autor: Igor Macuka, 18. 3. 2018. 22:56

Poštovani učenici Gimnazije Pula, fakultet Politehnika Pula poziva vas na DANE OTVORENIH VRATA koji se održavaju 22. i 23. ožujka 2018. na adresi Riva 6, Pula.
Program započinje službenim otvaranjem u četvrtak, 22.03.2018. u 19 sati. 
Za buduće studente Politehnike Pula, tijekom Dana otvorenih vrata, omogućili smo predbilježbe upisa, kao i druge pogodnosti.
Svi zainteresirani, koji predbilježbom žele na vrijeme rezervirati svoje mjesto na Politehnici Pula, mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca.
Program u nastavku...

[više]

Pripreme za maturu iz matematike

Autor: Ana Ujčić, 12. 3. 2018. 17:23

Mole se maturanti koji su zainteresirani za održavanje priprema za maturu iz matematike za vrijeme proljetnih praznika da ispune upitnik u nastavku.

https://goo.gl/forms/bmUJnzxJ6RbHpoWS2

Hvala!

[više]

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta organizira predavanje na temu “Poslovno odlučivanje”

Autor: Ančica Cetina, 5. 3. 2018. 13:11

U utorak, 6. ožujka, s početkom u 17 sati u HGK-u županijske komore, Carrarina ul. 5, Pula Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta organizira predavanje na temu “Poslovno odlučivanje”. Uz predavanje, sudionici će se upoznati s primjenjivim alatima koji im mogu pomoći u realizaciji poduzetničkih ideja. Kratki kviz znanja i brzine najsretnijim sudionicima omogućit će i zanimljive nagrade. Više pročitajte u nastavku...

 

[više]

Rapored učionica za srijedu, 28.02.2018.

Autor: Eva Grujić, 26. 2. 2018. 14:30

[više]

Dan otvorenih vrata za upis u program obrazovanja za zanimanje policajac/policajka

Autor: Ivana Petrinić, 22. 2. 2018. 13:52

U četvrtak, 15. ožujka, od 10.30 do 13 sati, na prostoru Sportskog centra Mirna (Pattinaggio) predstavnici policije organizirat će Dan otvorenih vrata. Predstavit će razne policijske rodove (temeljna, prometna, pomorska, granična, interventna i kriminalistička policija) te opremu i tehniku kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Također, svi zainteresirani za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka moći će na improviziranom poligonu provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti za upis u policijsku školu.

[više]

Osmislite novi slogan Savjeta mladih Grada Pule i osvojite poklon-paket iznenađenja

Autor: Ivana Petrinić, 22. 2. 2018. 13:41

Početkom 2018. godine konstituiran je novi Savjet mladih Grada Pule. Među prvim aktivnostima Savjeta, izabranog na trogodišnje razdoblje, je osmišljavanje slogana. Svi zainteresirani mladi s područja Pule (15-29 godina) mogu se uključiti u izradu slogana, čime će biti u prilici izraziti svoju kreativnost. Svoje ideje mogu dostaviti do 5. ožujka 2018. godine. Najbolji prijedlozi nagradit će se poklon-paketom iznenađenja.

Detaljnije o svemu možete pročitati ovdje.

[više]

Hrvatske željeznice objavile edukativnu brošuru za učenike

Autor: Ivana Petrinić, 20. 2. 2018. 11:24

S ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi Hrvatske željeznice izdale su brošuru kojoj možete pristupiti putem mrežnih stranica: HZ Infrastruktura.

[više]

Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Autor: Ivana Petrinić, 12. 2. 2018. 11:26

U petak, 23. i subotu, 24. veljače Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Dane otvorenih vrata. Srednjoškolci zainteresirani za upis na FFZG imat će priliku informirati se o studijskim programima, poslušati zanimljiva popularno-znanstvena predavanja, sudjelovati u različitim radionicama i demonstracijama, natjecati se u kvizu te razgovarati s poznatim bivšim studentima Filozofskog fakulteta koji su ostvarili uspješne karijere u različitim djelatnostima.

[više]

Materijali za upis na Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Autor: Ivana Petrinić, 12. 2. 2018. 11:20

Zainteresirani za upis na Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci sve materijale o spomenutom fakultetu – promotivni film Fakulteta, brošuru o mogućnostima upisa te priručnik za studente prve godine – mogu preuzeti ovdje.

Valjanost poveznice istječe u utorak, 14. veljače.

[više]

Riječki matematički susreti

Autor: Ivana Petrinić, 5. 2. 2018. 10:22

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci i Alumni klub matRi 4. travnja organiziraju Riječke matematičke susrete. Pozivaju se zainteresirani nastavnici i učenici da se do 1. ožujka prijave na susrete.
 

[više]

Pripreme za državnu maturu iz matematike

Autor: Ana Ujčić, 2. 2. 2018. 13:32

Termini i teme priprema za maturu iz matematike do proljetnih praznika:

[više]

Novi raspored sati- vrijedi od 15.siječnja 2018.

Autor: Eva Grujić, 12. 1. 2018. 08:40

1.a, 1.b, 1.c1.d, 1.e1.f, 1.g

2.a, 2.b, 2.c, 2.d, 2.e, 2.f, 2.g

3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e, 3.f, 3.g

4.a, 4.b, 4.c, 4.d, 4.e, 4.f, 4.g

[više]

Popularna predavanja za učenike srednjih škola

Autor: Branka Antunović-Piton, 10. 1. 2018. 20:08

Pozivamo sve učenike na POPULARNA PREDAVANJA  IZ  MATEMATIKE, u organizaciji Matematičkog društva "Istra", a u sklopu projekta Matematička liga. Predavanja će se održavati u Zajednici tehničke kulture, Frane Glavinića 1, Pula s početkom u 17 sati.

Raspored termina, predavača i teme:

  • 7. veljače 2018., Ana Ujčić, Kritičko mišljenje u interpretaciji statističkih podataka (radionica)
  • 7. ožujka 2018.,Đurđica Bonaca, Rješavanje kubne jednadžbe (Tartaglia-Cardano)
  • 18. travnja 2018., Kristina Opatić, Leonhard Euler

Predavanja su za sve učenike besplatna, a mogu biti korisna za redovnu nastavu i natjecanja. Svaki sudionik dobiva potvrdu o sudjelovanju.

[više]

Infokup - prijave za natjecanje

Autor: Eva Grujić, 10. 1. 2018. 09:13

Otvorene su prijave za školsko natjecanje iz informatike koje se održava 18.siječnja 2018.

Kategorije:

  • osnove informatike, mogu sudjelovati učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija od prvog do četvrtog razreda, učenici ostalih gimnazija od prvog do četvrtog razreda.
  • primjena algoritama, učenici od prvog do četvrtog razreda

Postupak prijave za natjecatelje:
- Da bi se učenik mogao prijaviti na natjecanje, potrebno je da je u sustavu već prijavljen njegov odgovorni mentor. 
- Učenik je prilikom prijave dužan u sustavu odabrati svog odgovornog mentora te proizvoljno i ne nužno odabire vanjskog mentora ukoliko ga ima. 
- Bez odabranog odgovornog mentora, učenik ne može sudjelovati na natjecanju, jer njegovu prijavu potvrđuje isključivo odgovorni mentor. 

Link za prijavu učenika

 

 

 
[više]

Putevima glagoljaša po otoku Krku

Autor: Meri Šimunov, 28. 12. 2017. 10:14

U petak, 20. listopada, učenici drugih razreda bili su na stručnom jednodnevnom izletu na otoku Krku. Izlet je organiziran s ciljem boljeg ostvarenja nastavnih sadržaja iz hrvatskog jezika u pratnji pofesorica Meri Šimunov, Saše Trbović i Martine Mrgan.

Više pročitajte u nastavku...

 

 

 

[više]

Obavijest u vezi kupovine terminskih karata za mjesec siječanj 2018. godine

Autor: Ivana Petrinić, 20. 12. 2017. 12:50

Obavještavaju se učenici korisnici terminskih voznih karata da će se prodaja karata za siječanj odvijati od 15. do 17. siječnja 2018. godine...

 

 

 

[više]

U srijedu, 20. prosinca, drugi dio radionice "Laboratorij ideja"

Autor: Nina Šestanović, 11. 12. 2017. 16:27

Tijekom prosinca će se, pod vodstvom mentorice Nine Šestanović, prof. likovne umjetnosti, održati radionica oslikavanja platnenih torbi/ruksaka i tenisica "Laboratorij ideja". Učenici drugih razreda svoje će torbe i tenisice ukrašavati u postorijama škole. Prvi dio radionice pod nazivom "Tenisice snova" planiran je za srijedu, 13. prosinca, od 10 do 14 sati, a drugi dio pod nazivom "Put putujem" održat će se u srijedu, 20. prosinca, također od 10 do 14 sati.

Put od koncepta do ostvarenja ideje, u ovom slučaju oslikavanja tenisica i torbi, nije jednostavan. Treba dobro osmisliti način na koji će se ideja ostvariti jer tek kad počnemo ostvarivati ideje shvatimo da ih treba djelomično mijenjati i prilagođavati materijalu, kontekstu i okolini. Upravo su zato umjetnost i obrt jako važni u našem životu pa je važno naučiti uspješno gledati, primjećivati i prilagođavati svoje ideje.

Svi učenici drugih razreda zainteresirani za radionicu mogu se javiti prof. Nini Šestanović ili psihologinji Jeleni Dmitrović.

[više]

Međunarodni dan volontera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Filip Zoričić, 5. 12. 2017. 11:21

Učenici naše Škole, 4.b i 4.e razreda, u pratnji prof. Filipa Zoričića, bili su dio obilježavanja deset godina "Našeg doprinosa zajednici" u Kinu Valli i na Međunarodni dan volontera.

 

 

[više]

Roditeljski sastanak- izlet maskenbal u Veneciji

Autor: Ančica Cetina, 4. 12. 2017. 14:29

Roditeljski sastanak za roditelje učenika koje će uveljači ići na jednodnevni izlet u Veneciju (maskenbal u Veneciji) održat će se 12. prosinca 2017. u 16.30 sati. Izvršit ćemo odabir pristiglih ponuda.

Tanja Černeka,prof.

[više]

Prezentacija o volonterstvu u petak, 1. prosinca, 4. sat

Autor: Ivana Petrinić, 30. 11. 2017. 11:45

Volonteri Udruge cerebralne paralize Istarske županije pozivaju zainteresirane učenike (koji nemaju ispite, najviše dvoje-troje po razredu) na prezentaciju o volontiranju koja će se, u povodu Svjetskog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, održati sutra, u petak, 1. prosinca, 4. sat u učionici broj 1. Na prezentaciji ćete imati prilike naučiti više o volonterstvu te saznati čime se volonteri zapravo bave.

[više]

Raspisan Natječaj Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja

Autor: Ivana Petrinić, 27. 11. 2017. 09:20

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini. Tekst Natječaja i obrasci za prijavu nalaze se Ovdje.

[više]

Polarni san - kviz

Autor: Željka Lakić Tibinac, 26. 11. 2017. 14:41

Interaktivni projekt Polarni san započinje 27.11. i trajat će šest tjedana. (27.11.2017. – 22.12.2017.  i od 15.01.2018. – 26.01.2018.)

Tijekom tih šest tjedana, svaki tjedan će (od ponedjeljka) na web stranici Kluba za ekspedicionizam i kulturu u rubrici Polarni san  > Virtualna učionica biti objavljen jedan tekst na temu polarnih krajeva.  (link na virtualnu učionicu: https://kek.hr/category/polarni-san-novo/virtualna-ucionica/ )

Također, svaki tjedan, od ponedjeljka pa sve do subote do 22:00 sata, na stranici će biti aktivan i kviz vezan uz isti tekst. Šifru za pristup kvizu učenici će dobiti od profesorica iz geografije. Kvizu mogu pristupiti svi učenici škole. Nakon zbrajanja bodova, na stranicama KEK-a bit će objavljeni rezultati kviza, te će se školi koja je taj tjedan bila najuspješnija Davor javiti uživo (telefonom) u razred sa ekspedicije.

[više]

Prijave na besplatnu četverodnevnu radionicu "Lajk za kulturu" otvorene od 4. prosinca

Autor: Ivana Petrinić, 24. 11. 2017. 09:04

Udruge Metamedij i Pulska filmska tvornica organiziraju besplatnu radionicu „Lajk za kulturu – stvaranje sadržaja i promocija na društvenim mrežama". Program radionice prilagođen je srednjoškolcima, a fokus će biti na najkorištenijim društvenim mrežama u Hrvatskoj – Facebooku i Instagramu.

Teme vezane uz novinarstvo vodit će Boris Vincek, o reportažnoj fotografiji učit ćete od Hasana Abdelghanija i Danijela Kiršića, a za društvene mreže zadužena je Agencija za digitalni marketing. Nakon radionice – koja će se održavati 6., 7., 14. i 18. prosinca od 17 do 20 sati u Rojcu – polaznici će imati priliku postati članovi redakcije Kulturistra – portala za kulturu Istarske županije.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je do ponedjeljka, 4. prosinca, ispuniti Prijavnicu. Više o radionici saznajte Ovdje.

[više]

Pripreme za državnu maturu iz matematike

Autor: Ana Ujčić, 13. 11. 2017. 19:53

Preostali termini priprema za maturu iz matematike u prvom polugodištu

[više]

Učenici 4.b posjetli SENSU-Centar za tranzicijsku pravdu u Puli Vijest ima dokument u privitku

Autor: Filip Zoričić, 10. 11. 2017. 13:40

4.b posjetio SENSU

Učenici 4.b razreda, u sklopu nastave izborne povijesti i u pratnji predmetnog profesora Filipa Zoričića, posjetili su SENSA-Centar za tranzicijsku pravdu i izložbu Spomenici na nišanu-zatiranje povijesti i sjećanja. Interaktivni je to narativ koji prikazuje na koji su način istraženi zločini nad kulturnim i vjerskim nasljeđem u bivšoj Jugoslaviji te rekonstruirani i procesuirani pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju.

[više]

Pulska filmska tvornica 2017. - do ponedjeljka upisi u 13. Školu filma

Autor: Ivana Petrinić, 4. 11. 2017. 09:25

Zagrebački filmski autori Zorko Sirotić, Toma Zidić i snimatelj Martin Šatović te pulski producent i montažer Marko Zdravković-Kunac vodit će desetodnevnu, besplatnu 13. Školu filma "Pulska filmska tvornica 2017." koja počinje u ponedjeljak u 18 sati i traje do četvrtka 16. studenog u Klubu Pulske filmske tvornice, kada će se premijerno prikazati nastali radovi.

[više]

Započele prijave za Junior Freshhh natjecanje za srednjoškolce u organizaciji Ine

Autor: Ivana Petrinić, 2. 11. 2017. 17:20

INA je otvorila prijave za online natjecanje Junior Freshhh koje će četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji će se u tročlanim timovima boriti za pobjedu rješavajući zanimljive i zahtjevne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

 

[više]

Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri za ovu školsku godinu

Autor: Eva Grujić, 30. 10. 2017. 09:10

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik za ovu školsku godinu. Možete ga pronaći ovdje ili na stranici Natjecanja, gdje će i biti objavljivane sve vijesti vezane uz natjecanja.

[više]

Natječaj za izbor stipendista koji će pohađati prestižne škole u Velikoj Britaniji otvoren do 20. studenoga

Autor: Ivana Petrinić, 25. 10. 2017. 10:20

Forum za slobodu odgoja iz Zagreba i The Headmaster's and Headmistresses' Conference iz Velike Britanije objavljuju natječaj za izbor stipendista koji će u školskoj godini 2018./2019. pohađati prestižne srednje škole u Velikoj Britaniji.

Natječaj za 22. generaciju stipendista, koji će dio srednjoškolskog obrazovanja provesti u toj zemlji, otvoren je do ponedjeljka, 20. studenoga, a mogu se prijaviti izvrsni ili vrlo dobri učenici koji u ovoj godini pohađaju drugi razred srednje škole. Podatke o potrebnim dokumentima za natječaj, obrasce za preporuke i prijavnice možete preuzeti Ovdje.

[više]

Radionice Društva informatičara počinju sljedeći tjedan

Autor: Ivana Petrinić, 20. 10. 2017. 12:24

Sljedećeg tjedna, u organizaciji Društva informatičara Pula, počet će se održavati radionice: „Početno programiranje u Pythonu“ (četvrtak, 26. listopada, OŠ Veli Vrh, 17 sati), „Napredno programiranje u C/C++“ (ponedjeljak, 23. listopada, OŠ Centar, 16 sati) i radionice izrade kompjuterskih igrica i softverskih radova „Game Factory“ (četvrtak, 26. listopada, OŠ Veli Vrh, 18 sati).

Radionice naprednog programiranja i radionica „Game Factory“ namijenjene su i srednjoškolcima. Voditeljica radionica je Aleksandra Žufić, a dodatne informacije možete dobiti na a.zufic@gmail.com.

[više]

Glazbeni poučak 2. u Circolu

Autor: Sanja Vlačić, 17. 10. 2017. 12:30

Učenici 1.razreda te 3.d, 3.e, 4.a i 4. b, uz vodstvo prof. Sanje Vlačić, ponovo su otišli na drugi poučak u Circolu, dana 17.10.2017. Tema je bila "Začarani klavir", a predstavila se pijanistica Tamara Jurkić Sviben.

 

 

[više]

Otvorene prijave na festival mladih pjevačkih talenata

Autor: Ivana Petrinić, 11. 10. 2017. 08:57

Učenici zainteresirani za sudjelovanje na festivalu mladih pjevačkih talenata “3, 2, 1… pjevaj!” od 13. do 31. listopada mogu se prijaviti na e-mail 231pjevaj.canta@gmail.com. Obrazac prijave možete preuzeti na web stranici Grada Vodnjana.

[više]

Predavanje Antona Perkova o simetrijama u fizici

Autor: Ivana Petrinić, 5. 10. 2017. 11:39

U petak, 6. listopada, u 10.30 sati naš bivši učenik, danas student na PMF-u, Anton Perkov u Zajednici tehničke kulture (Uspon Frane Glavinića 2) održat će popularno-znanstveno predavanje o simetrijama u fizici. Predavanje je organizirano u suradnji s Centrom za popularizaciju znanosti, a pozvani su svi zainteresirani učenici.

[više]

Prijave na Državni turnir mladih prirodoslovaca otvorene do 3. studenoga

Autor: Ivana Petrinić, 2. 10. 2017. 13:46

Istraživački centar mladih i ove godine organizira Državni turnir mladih prirodoslovaca. Zainteresirani učenici trebaju se prijaviti do 3. studenoga na službenoj stranici turnira. Nakon prijave učenici imaju vremena do 23. prosinca za rješavanje jednog od problema koji izaberu.

Državni turnir mladih prirodoslovaca je natjecanje u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz svih područja prirodnih znanosti: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike. Natjecanje je pojedinačno i namijenjeno za učenike od 12. do 16. godine. Učenici trebaju riješiti problem, napisati rad i prezentirati rješenja u „znanstvenim borbama“. Više informacija pročitajte na službenoj stranici turnira.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Vremenik
 
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

 

šalabahter - jezgrovit i edukativan sadržaj iskoristiv u svakodnevnom obrazovanju

 

Edu.hr portal je centralno mjesto za pristup uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su uz primjenu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom na ovom portalu bit ćete prijavljeni na sve usluge koje imate pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autorizacijom na različitim mjestima.

 

..naši učenici na radio Maestralu...

RUBIKOVA KOCKA radio Maestrala je važna karika u životnoj sredini kojoj pripadamo, zato što promiče sve kreativne, znanstvene, sportske i ostale životne dosege učenika osnovnih i srednjih škola u gradu i okolici... Sve škole imaju razne nastavne i izvannastavne aktivnosti  u kojima  učenice i učenici postižu hvale vrijedne rezultate... Zato ih s radošću predstavljamo široj javnosti u 25 minuta druženja, srijedom od 17.30. Uvijek je to druženje u dva dijela, od kojih prvi ima naglasak na određeni uspjeh, koji određuje povod gostovanja. U drugom neformalnom dijelu pričamo o budućnosti, zabavi, putovanjima, medijima i ostalim "malim stvarima". U vrijeme blagdana i raspusta ne ide emisija... Pozdrav s Maestrala, urednik i voditelj Ivo Čipčić.

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 6. 2010.

Ukupno: 793046
Ovaj tjedan: 309
Danas: 16
 
 > Za učenike
CMS za škole logo
Gimnazija Pula / Trierska 8, HR-52100 Pula / gimnazija-pula.skole.hr / gimnazija@gimnazija-pula.skole.hr
preskoči na navigaciju