preskoči na sadržaj

Gimnazija Pula

Eko-škola (povijest)

eko koordinatorica: prof. Teodora Beletić

Školska svečanost podizanja zelene zastave , 10.lipnja 2011.

Zelena zastava vijori na Gimnaziji Pula od 2000. godine kad je postala jedna od 19 škola 1.generacije Eko-škola Republike Hrvatske. Dana 13.svibnja 2011. potvrđen joj je zlatni status međunarodne Eko-škole, a svečanost podizanja Zelene zastavu održala se 10. lipnja ove godine. Eko zastavu podigao je pulski gradonačelnik gospodin Boris Miletić sa ravnateljicom Brankom Antunović-Piton.

U gostima su nam bili učenici OŠ „Monte Zaro“ , te Centar za rehabilitaciju Pula, koji također imaju status eko škole. Suradnja sa ovim školama i dječjim vrtićem iz Fažane govore o kvaliteti  Mreže eko-škola.

Teodora Beletić, eko koordinatorica, govorila je o vrijednosti projekta i značaju za sve generacije gimnazijalaca koje su kroz njega prošle, uz kratak pregled realiziranih  projekata i aktivnosti .Svečanost su svojim prisustvom uveličali i naši kumovi predstavnici Gradskog komunalnog poduzeća „Herculanea“ Pula i Oćine Fažana te predstavnici Istarske županije.

 „Jutarnji list“, „Glas Istre“ i Hrvatska Radio Televizija popratile su našu vedru svečanost. Prof. likovne umjetnosti Julijana Kocanović-Grubić konceptualno je osmislila i postavila izložbu zajedno s učenicima Gimnazije Pula. Izložbenom postavom tematski smo prikazali sve projekte koje smo  obrađivali svih deset zlatnih godina rada i sudjelovanja u eko projektima.

Inženjerka šumarstva iz Hrvatskog šumarskog instituta Ana Fornažar, održala je za učenike drugih razreda interaktivno predavanje u informatičkom kabinetu povodom Međunarodne godine šuma.  Učenici su kroz zanimljivo predavanje i video prikaze učili o šumama, te evaluirali svoje znanje.


 

                  

Dosadašnje aktivnosti Eko škole Gimnazije Pula, kroz teme koje smo provodili od samog uključenja u projekt Eko škola 2000. godine, kada je Gimnazija bila jedna od 19 hrvatskih škola prve generacije u RH, nastavljaju se permanentno kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti. 

 

Naši učenici, aktivno uključeni u rad Hrvatske mreže mladih znanstvenika , održavali su predavanja kroz koja promiču ideje i rad Eko-škole.

Novim projektom  Povećanje energetske efikasnosti rasvjete  željeli bismo ukazati na štednju energije tj. mogućnostima racionalnijeg i kvalitetnijeg korištenja električne energije koristeći se mogućnostima današnje tehnologije. Ovaj veoma zahtjevan projekt satkan je od ideja učenika i profesora Gimnazije Pula, te stručnih osoba djelatnika „Elektroistre“ u Puli.

U 2011.godini , koja je proglašena Međunarodnom godinom šuma pri UN-u na inicijativu Hrvatske, uključili smo se u projekt s udrugom „Zelena Istra“ na istraživanju šuma našeg grada te nastavljamo suradnju sa Anom Fornažar iz Hrvatskog šumarskog instituta te Elektroistom Pula .

 

INFORMACIJE O KUMOVIMA EKO-ŠKOLE:

 

PULA HERCULANEA d.o.o. PULA  

Gradsko komunalno poduzeće PULA HERCULANEA d.o.o

Trg I istarske brigade 14, Pula

  • misija

Je poboljšati kvalitetu življenja sadašnjih i budućih generacija našeg grada, stalnim i kvalitetnim održavanjem čistoće i odlaganjem komunalnog otpada na ekološki prihvatljiv način, održavanjem javnih površina te obavljanjem ostalih potrebnih komunalnih djelatnosti u sredini u kojoj radimo, uz stalnu brigu o zadovoljstvu svojih radnika kao i svih korisnika naših usluga. Sve to čini okosnicu našeg sadašnjeg i budućeg poslovnog upravljanja društvom.

  • vizija

Je biti najkvalitetniji davatelj komunalnih usluga na području Istarske županije, prepoznatljiv u cijeloj Republici Hrvatskoj po primjeni najbolje dostupne svjetske prakse i tehnologije u uvažavanju načela zaštite okoliša. Uspjeh našeg poslovanja je zadovoljstvo naših korisnika i ispunjenje njihovih želja za održavanjem čistoće javnih površina grada Pule te pružanju svih potrebnih komunalnih usluga na kvalitetan i ekološki prihvatljiv način. Rukovoditelji i svi radnici grade klimu suradnje, povjerenja i pripadnosti Pula Herculanea-i, koja se zasniva na vođenju brige o interesima i potrebama radnika, te poticanju uključivanja radnika u kreiranje poslovnih procesa i aktivnosti Društva. Svoj položaj u sredini u kojoj poslujemo gradimo bliskim odnosom s našim korisnicima i dobavljačima, pokušavajući utjecati na njih ne bi li i njih potaknuli na brigu o okolišu.

Gimnazija Pula - logotip
 
VREMENIK

Raspored pisanih provjera znanja - 1.polugodište šk.god. 2018./2019.

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 6. 2010.

Ukupno: 860447
Ovaj tjedan: 3072
Danas: 203
 
 > Za učenike  > Lumeni i eko-škola  > Povijest
CMS za škole logo
Gimnazija Pula / Trierska 8, HR-52100 Pula / gimnazija-pula.skole.hr / gimnazija@gimnazija-pula.skole.hr
preskoči na navigaciju