2017-01-17 15:24:18

Božićna i novogodišnja priredba

U četvrtak, 22. prosinca, posebno veselo bilo je u školskoj dvorani, a povod je bila božićna i novogodišnja priredba. Učenici su pokazali pred punom dvoranom svoju kreativnost i darovitost kroz pjesme, ples, recitacije, šaljive stihove i glumu. Simpatični voditelji programa bili su Jana Fočak i Svemir Miličević. Tijekom polugodišta su nastavnice Elda Duras, Meri Šimunov, Lena Habalija i Jelena Pavić s učenicima marljivo vježbale kako bi program bio što bogatiji i veseliji.

Više možete pročitati u nastavku...

Program je otvorio školski zbor kojeg vodi nastavnica Elda Duras, a svoje su pjevačko umijeće pokazali skladbama: “Naranča“, „Jesen u meni“, „Aleluja“, „Božić bez tebe” i „Hit the road Jack“. Nika nam je solo otpjevala „All I want for Christmas is you“, a Ivona „Aleluja“.

Dvije umjetničko-zabavne plesne točke izvele su učenice Lara, Emili i Vida, a vodila ih je nastavnica Lena Habalija. Učenice i nastavnica u slobodno vrijeme plešu u studiju Art Dance, a s izvedenim koreografijama bile su i na međunarodnim natjecanjima gdje su postigle izvrsne rezultate.

U veselom tonu božićno-novogodišnje tematike nastupali su: Mersudin s pjesmom „Sreća“ učenika Matea di Giusta, Veronika „Moje veselje“, Emir i Rinesa „Božić dolazi“ i Patrik „Radost“ Friedricha Schillera. Recitatore je uvježbala nastavnica Jelena Pavić.

Nakon pregršt pjesme, plesa i recitacije došao je red i na glumu. Prikazana je komedija „Rome i Jula ili kako vam drago“ – suvremena umjetnička adaptacija na čakavici popularne i vječne dramske tragedije „Romeo i Julija“ velikog Williama Shakespearea. Glumačku skupinu uvježbale su nastavnice Meri Šimunov i Jelena Pavić.

Cilj je ispunjen – tijekom priredbe osjećala se pozitivna atmosfera učvršćena zajedništvom, veseljem i ljubavlju. Priredba je završila u veselom okruženju uz pozdrave, dobre želje za blagdane, pjesmu i ples.

Sve navedeno možete pogledati na fotografijama…

Voditelji Jana i Svemir

Školski zbor

Nika

Ivona

Plesna skupina

Mersudin

Veronika

Rinesa i Emir

Patrik

Glumačka skupina

Za dobru glazbu nakon priredbe pobrinuli su se naši DJ-evi

Učenici i nastavnice

Pjesma i ples


Gimnazija Pula