preskoči na sadržaj

Gimnazija Pula

Natjecanja (najave i izvještaji)

Državno natjecanje u krosu i atletici - vrhunski rezultati ŠSD-a Gimnazijalac

Autor: Branka Antunović-Piton, 14. 5. 2017. 09:59

Nastavljaju se uspjesi našeg ŠSD-a Gimnazijalac. Na državnom natjecanju u krosu, održanom u Poreču 9. svibnja, djevojke su osvojile 2., a mladići 5. mjesto.

Na državnom natjecanju u atletici, održanom u Splitu od 10. do 11. svibnja, naše atletičarke Ana Milas, Debora Kodan, Franciska Marić, Ana Vareško, Dea Peruško, Lucia Vareško, Ivana Šimunjak, Tia Lena Hinić, Luana Zrinić i Ania Išić postale su državne prvakinje.

 

 

 

 

Čestitke svim učenicima i mentorici Đeni Blarežina!

[više]

Luka Buršić osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

Autor: Branka Antunović-Piton, 14. 5. 2017. 09:46

U Šibeniku se od 26. do 28. travnja održavalo državno natjecanje iz hrvatskog jezika. Naš svestrani Luka Buršić, učenik 2.g razreda, osvojio je izvrsno 2. mjesto.

Čestitke Luki i njegovoj mentorici Nataši Tončić!

 

 

 

 

 

[više]

Uspješni mladi biolozi na državnom natjecanju iz biologije

Autor: Branka Antunović-Piton, 14. 5. 2017. 09:32

Od 3. do 6. svibnja u OŠ „Antun Gustav Matoš“ u Vinkovcima održavalo se državno natjecanje iz biologije. Sudjelovalo je 110 učenika i 75 mentora u dvije kategorije: natjecanje u poznavanju, razumijevanju i primjeni nastavnih sadržaja iz biologije (šest skupina) te u prezentaciji samostalnih istraživačkih projekata (dvije skupine).

Naši su učenici postigli odlične rezultate.

Kategorija 2. razreda: 

  • Iva Verbanac, 2. mjesto, mentor Ivana Burić
  • Luka Buršić, 3. mjesto, mentor Ivana Burić
  • Ana Verbanac, 10. mjesto, mentor Ira Maslovar

Kategorija 4. razreda:

  • Sara Kocijančić, 3. mjesto, mentor Nerina Pauro-Korać

U kategoriji istraživačkih radova s temom „Ispitivanje mutagenosti antiperspiranata i dezodoransa na korjenčićima luka“, pod mentorstvom profesorice Ivane Burić, Aurora Vareško osvojila je 6. mjesto.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima!

[više]

Aurora Vareško - državna prvakinja iz astronomije!

Autor: Igor Macuka, 10. 5. 2017. 20:42

Na državnom natjecanju iz astronomije, koje se ove godine održavalo u Kutini od 8. do 10. svibnja, naša učenica Aurora Vareško iz 2.g razreda osvojila je prvo mjesto u kategoriji drugih razreda. Aurora je imala najviše bodova na testu znanja i uspješno je obranila praktičan rad na temu ovisnosti visine meteorskog traga i aktivnosti Sunca.

[više]

Sportašice svjetskog ranga

Autor: Branka Antunović-Piton, 2. 5. 2017. 08:23

 

Na svjetskom kupu u kickboxingu, održanom u Innsbrucku, u kategoriji juniorki Elizabeta Crnković, učenica 3.d razreda, osvojila je 1., a Ema Višković, učenica 3.f razreda, 5. mjesto.

Čestitke našim gimnazijalkama i njihovom klubu Planet Sport.

 

 

 

[više]

Međužupanijsko natjecanje u košarci - djevojke

Autor: Branka Antunović-Piton, 24. 4. 2017. 20:26

 

Naše su djevojke, ekipa košarkašica ŠSK Gimnazijalac, pod mentorstvom profesora Marka Simića, 10.travnja sudjelovavale na mežužupanijskom natjecanju u košarci i osvojile uspješno 2.mjesto. Bravo, bravo, bravo !

 

 

 

 

[više]

Državno natjecanje u badmintonu - bronca!

Autor: Branka Antunović-Piton, 24. 4. 2017. 20:19

Na državnom natjecanju u badmintonu, održanom 24. travnja u Umagu, naša ekipa mladića u sastavu Zahnghirella, Jukić, Roce, Bezjak i Žufić, a pod mentorstvom profesorice Đeni Blarežina, osvojila je uspješno 3. mjesto.

Velike čestitke!

 

[više]

Državno natjecanje iz vjeronauka

Autor: Eva Grujić, 12. 4. 2017. 06:43

Ovogodišnje Državno natjecanje iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola održana je u Sisačkoj biskupiji, u Topuskom, od 5. do 7. travnja 2017. Svoje veliko znanje o ovogodišnjoj temi „Misijska djelatnost Crkve“, pokazale su 21 osnovnoškolska i 20 srednjoškolskih ekipa, dakle ukupno 41 ekipa s 205 natjecatelja i mentora.

U kategoriji srednjih škola predstavnici naše Porečke i Pulske biskupije ostvarili su izniman rezultat. Ekipa Gimnazije Pula u sastavu Dražena Kelava, Nikolina Otočan, Matea Karlović i Josipa Karlović s mentorom Kazimirom Berljavcem osvojila je drugo mjesto. Čestitamo!            

[više]

Državno natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Iva Šuran, 10. 4. 2017. 09:47

Na državnom natjecanju iz engleskog jezika, održanom od 6. do 7. travnja 2017. u Murskom Središću, naša učenica Lea Medančić (4.b) osvojila je prvo mjesto. 

Iz Pule je na natjecanju bila naša bivša učenica Romina Damijanić (Glazbena škola I. M. Ronjgova) koja je osvojila šesto mjesto.

Čestitke Lei i Romini na odličnim rezultatima!

[više]

ŠSD Gimnazijalac prvoplasirana ekipa na županijskom natjecanju u krosu

Autor: Branka Antunović-Piton, 24. 3. 2017. 08:12

Dana 22. ožujka 2017., u Rovinju, održano je županijsko prvenstvo ŠSD srednjih škola u krosu. Ekipa djevojaka u sastavu Ana Vareško, Tia Lena Hinić, Franciska Marić i Ania Išić, osvojila je 1.mjesto, kao i ekipa mladića u sastavu Toni Božac, Tin Šošić, Mark Trivanović, Marko Iveša. Voditelj : Đeni Blarežina, prof.

Velike čestitke i puno uspjeha na završnom državnom prvenstvu koje će se održati početkom svibnja u Poreču!

 

[više]

Marko Lazarić jedanaesti u državi u programiranju!

Autor: Eva Grujić, 18. 3. 2017. 16:39

Državno natjecanje iz informatike, Infokup, održano je od 14. do 17. ožuka u Primoštenu. Naš je Marko Lazarić, učenik četvrtog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, uz mentorstvo profesorice Eve Grujić, osvojio 11.mjesto. Marko se natjecao u kategoriji Primjena algoritama srednje škole (C/C++/Pascal/Python). Čestitke! 

O zapaženom uspjehu učenika Istarske županije pročitajte ovdje.

[više]

Učenica 4.f Lana Radoš na državnom Lidranu

Autor: Filip Zoričić, 14. 3. 2017. 21:18

Naša učenica Lana Radoš nakon uspjeha na gradskom polučila je izvrstan uspjeh i na županijskom Lidranu te odlazi na državni Lidrano, u kategoriji literarnih radova, koji će se održati od 22. do 24. ožujka u Primoštenu. Lanin rad naziva "Osam i pedeset" mentorirao je njezin predmetni prof. Filip Zoričić. Sretno našoj Lani u Primoštenu!

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika

Autor: Nataša Tončić, 14. 3. 2017. 14:14

Dana 6. ožujka 2017. održano je županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika u Srednjoj školi Mate Balote Poreč.

Rezultate natjecanja pročitajte u nastavku...

[više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Ivan Popčević, 11. 3. 2017. 21:27

S proglašenja pobjednika

Na županijskom natjecanju iz fizike održanom 8. ožujka 2017. u OŠ Vidikovac u Puli sudjelovalo je 12 učenika naše škole.

Najzapaženije rezultate ostvarili su sljedeći učenici: u kategoriji 1. razreda Luka Buršić (3. mjesto, mentor Igor Macuka), u kategoriji 2. razreda Matija Lilić (1. mjesto, mentor Igor Macuka) i Mateo Cader (2. mjesto, mentor Igor Macuka), te u kategoriji 4. razreda Marko Lazarić (2. mjesto, mentor Ivan Popčević).

[više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Iva Šuran, 8. 3. 2017. 14:19


Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije ove je godine održano u žminjskoj Osnovnoj školi Vladimira Gortana.U konkurenciji srednjih škola pobijedili su, već tradicionalno, učenici Gimnazije Pula, pod vodstvom mentora Kazimira Berljavca, s 93 boda, ove su godine tu školu predstavljali: Nikolina Otočan, Josipa Karlović, Matea Karlović i Dražena Kelava. Drugo mjesto na ljestvici srednjih škola je osvojila ekipa iz Pazinskog kolegija, s 63,5 bodova: Ivana Kostešić, Natalija Mališa, Magdalena Brezović i Maja Kelava s mentoricom Mihaelom Lovrić. Treće mjesto na ljestvici srednjih škola pripalo je Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile iz Pazina: Iva Udovičić, Elizabeta Daus, Marko Krulčić i Lena Katarina Hrvatin s mentorom vlč. Bernardom Jurjevićem osvojili su 54,25 bodova.

Svim sudionicima treba izraziti pohvale za uloženi trud, pobjednicima želimo mnogo uspjeha na državnom natjecanju koje će se ove godine održati od 5. do 7. travnja u Sisačkoj biskupiji u Topuskom.

 

[više]

Županijsko natjecanje iz povijesti u Raši

Autor: Alen Tafra, 7. 3. 2017. 19:24

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7. ožujka 2017. u OŠ Ivana Batelića u Raši od naših je učenika s uvjerljivo osvojenim prvim mjestom u kategoriji 3. razreda najbolji rezultat ostvario Anton Brčina (mentor Alen Tafra).

Zapažene rezultate ostvarili su još u kategoriji 1. razreda: Arijan Vidulin (2. mjesto, mentor Alen Tafra), Fran Slijepčević (3. mjesto, mentor Alen Tafra) te u kategoriji 2. razreda Anton Rosanda (3. mjesto, mentorica Marija Komparić).

 

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz matematike

Autor: Branka Antunović-Piton, 1. 3. 2017. 09:23

Na županijskom natjecanju, održanom 28.veljače naši su učenici postigli izvrsne rezultate.

Varijanta A - prirodoslovno-matematičke gimnazije rezultati su :

1. razred : Luka Buršić, 1.mjeesto, Mateo Buršić, 2.mjesto , Arijan Vidolin, 3.mjesto

2. razred : Luka Buršić, 1.mjesto, Matija Lilić, 2.mjesto, Lucija Rukavina 3.mjesto

3. razred: Ermin Mustafić, 1.mjesto , Dea Kalebić 2.mjesto

4. razred: Marko Lazarić, 1.mjesto, Nikolina Cetina 2.mjesto

Varijanta B - opće gimnazije i strukovne škole

1. razred : Karlo Sandro Puđa, 7.mjeesto

2. razred : Matej Benčić, 9.mjesto

Čestitke učenicima i mentorima!

[više]

Gimnazijalke najbolje na gradskom natjecanju u malom nogometu

Autor: Dražen Lugarić, 23. 2. 2017. 10:26

Učenice Gimnazije najbolje su srednjoškolske malonogometašice. U konkurenciji pet ekipa, i to nakon što su skupinu prošle pobjedom nakon izvođenja sedmeraca nad vršnjakinjama Medicinske škole 3:1 (1:1) u finalnom dvoboju s 2:0 bile su uspješnije od srednjoškolki Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Za Gimnaziju su igrale: Lora Stern-Racan, Meri Skitarelić, Lucija Žagrić, Denisa Malkoć, Eni Višković, Dea Petrinčić, Sara Žulj, Hanna Malkoć i Paola Tomišić, uz voditelja ekipe prof. Dražena Lugarića.

[više]

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Šuran, 22. 2. 2017. 14:08

21. veljače 2017. u OŠ Vladimira Nazora u Pazinu održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem su naši učenici postigli odlične rezultate.

U kategoriji 2A za druge razrede učenici Emma Kliman (2.c) i Marin Cvitić (2.g) osvojili su drugo mjesto, a u kategoriji 4A za četvrte razrede Lea Medančić (4.b) osvojila je prvo mjesto, dok je Simon Boothman Milanković (4.g) treće plasirani.

Čestitke učenicima na odličnim rezultatima!

[više]

Gradsko natjecanje, rukomet - cure, 3.mjesto

Autor: Eva Grujić, 15. 2. 2017. 15:42

Na fotografiji s ljeva na desno stoje : Dea Petrinčić, Tea Valčić, Anja Milas, Barbara Trehub, Nikolina Otočan; čuće : Magdalena Špada i Sara Žulj još su igrale Ivana Babić, Lucija Žagrić i Sara Kocijančić

Voditelj ekipe Dražen Lugarić prof.

[više]

Rezultati županijskoj natjecanja iz informatike - Infokup 2017.

Autor: Eva Grujić, 15. 2. 2017. 08:31

Županijsko natjecanje iz informatike INFOKUP 2017. održano je u petak 10. veljače 2017. u Labinu. Marko Lazarić (4.g) osvojio je prvo mjesto u kategoriji Algoritmi. U kategoriji Osnove informatike (PM gimnazije), Filip Vale (4.g) osvojio je prvo mjesto, Damjan Radovanović (3.g) drugo mjesto, a Magdalena Mucić (3.g) treće mjesto. Mentorica učenicima je profesorica Eva Grujić.

[više]

Rezultati županijskog natjecanja - odbojka mladići

Autor: Branka Antunović-Piton, 8. 2. 2017. 21:10

Na županijskom natjecanju u odbojci održanom u Rovinju 8. veljače 2017. ekipa mladića, pod mentorstvom profesora Marka Simića,  osvojila je 2. mjesto. Čestitke!

 

 

 

[više]

Ania Žufić - juniorska državna prvakinja u ciklokrosu

Autor: Lucija Kancijanić, 7. 2. 2017. 13:48

Na državnom natjecanju u ciklokrosu, koje se 29. siječnja 2017. održalo u Jastrebarskom, naša je učenica Ania Žufić iz 2.g razreda osvojila prvo mjesto u kategoriji juniorki. Iako je konkurencija bila vrlo zahtjevna, Ania je drugoplasiranu ostavila čak 3.30 minuta iza sebe.

Dojmove još uvijek slaže, a najviše je se dojmila staza koja je pratila park dvorca Erdödy.

Iskrene čestitke našoj prvakinji!

[više]

Školsko natjecanje iz biologije

Autor: Ivana Petrinić, 6. 2. 2017. 22:35

Ljestvica privremenog poretka (pdf dokument)

 

[više]

Rezultati županijskog natjecanja - košarka

Autor: Branka Antunović-Piton, 5. 2. 2017. 17:59

 

Na županijskom natjecanju u košarci, održanom 2.2.2017., u Pazinu, pod mentorstvom profesora Marka Simića, ekipa djevojaka osvojila je 1. mjesto i plasirala se na međužupanijsko natjecanje.

Ekipa mladića natjecala se 3.2.2017., također u Pazinu i osvojila 3.mjesto u kategoriji srednjih škola.

Čestitke!

[više]

Rezultati županijskog natjecanja- stolni tenis

Autor: Branka Antunović-Piton, 5. 2. 2017. 17:44

 

 

 

 

 

 

 

Na županijskom natjecanju u stolnom tenisu, održanom 30.1.2017., u Kanfanaru, pod mentorstvom profesorice Đeni Blarežina, ekipa djevojaka ( Korina Kuzmić, Sara Scoria i Lora Stern Racan) osvojila je 3. mjesto kao i ekipa mladića (Matošević, Višić,Kuzmić i Ališić), u kategoriji srednjih škola. 

Čestitke!

[više]

Školsko natjecanje iz informatike - Infokup

Autor: Eva Grujić, 27. 1. 2017. 10:09

Infokup je održan 19.siječnja 2017. U kategoriji Osnove informatike natjecalo se 7 učenika, a u kategoriji Algoritmi (4. razred srednje škole) 1 učenik.

Na županijsko natjecanje koje će biti u Labinu 10.veljače 2017. pozvana su 4 učenika:

Marko Lazarić (Algoritmi), 4.g, Magdalena Mucić(Osnove informatike), 3.g, Damjan Radovanović(Osnove informatike), 3.g, Filip Vale (Osnove informatike), 4.g.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Vremenik
 
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Vremenik natjecanja
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 6. 2010.

Ukupno: 664912
Ovaj tjedan: 157
Danas: 157
 
 > Za učenike  > Natjecanja
CMS za škole logo
Gimnazija Pula / Trierska 8, HR-52100 Pula / gimnazija-pula.skole.hr / gimnazija@gimnazija-pula.skole.hr
preskoči na navigaciju