preskoči na sadržaj

Gimnazija Pula

Natjecanja (najave i izvještaji)

Andrej Todić osvojio 2. mjesto na državnom turniru mladih prirodoslovaca

Autor: Ivan Popčević, 13. 1. 2019. 17:10

U subotu, 12. siječnja, na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva održan je državni turnir mladih prirodoslovaca. Našu školu i ove je godine predstavljao učenik 2.g razreda Andrej Todić znanstvenim radom "Planine" u kojem je istražio o čemu ovisi najveća moguća visina planina na planetima i satelitima u Sunčevom sustavu. Nakon prezentacije i obrane rada pred komisijom i ostalim sudionicima zauzeo je 2. mjesto u konkurenciji 11 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Tim rezultatom opet je izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja će se natjecati ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u bjeloruskom Minsku. Čestitke Andreju i želimo još bolji uspjeh njemu i reprezentaciji nakon prošlogodišnje bronce!

[više]

Gimnazijalci na online natjecanju iz engleskog jezika

Autor: Tatjana Glavaš-Maras, 30. 11. 2018. 12:06

U petak, 30.11.u Gimnaziji Pula održalo se online natjecanje iz engleskog jezika BEST IN ENGLISH 2018/2019.

Natjecanju je pristupilo 19 učenika drugih, trećih i četvrtih razreda naše škole. Tijekom 60 minuta provjeravale su se  vještine čitanja i slušanja s razumijevanjem te uporabe jezičnih struktura.

Ovo je druga godina za redom da naši učenici sudjeluju na ovom online natjecanju u koje je prošle godine bilo uključeno 17600 učenika odnosno  750 srednjih škola iz 29 zemalja.

Učenik koji osvoji najveći broj bodova i ima najbolje vrijeme bit će nagrađen dvotjednim boravkom u Torontu u Kanadi.

Organizatori ovog online natjecanja su češki Institut za razvoj kompetencija i Czech-us, agencija za organizaciju studiranja i radnih programa u inozemstvu. Pokrovitelj natjecanja je Ministarsvo obrazovanja  Češke Republike.                                

[više]

Državno natjecanje iz biologije

Autor: Iva Šuran, 2. 5. 2018. 12:20

Od 25.-28. travnja, naši učenici sudjelovali su na državnom natjecanju iz biologije, koje se održalo u Crikvenici. Učenik Luka Buršić (3.g) osvojio je 2. mjesto, a učenica Ana Verbanac (3.c) 4. mjesto u kategoriji natjecanja u znanju za 3. razrede. Čestitamo!

[više]

Gimnazijalke treće na državnom natjecanju u košarci

Autor: Iva Šuran, 30. 4. 2018. 14:10

Na državnom natjecanju u košarci održanom od 25. do 27. travnja 2018. u Poreču, ženska ekipa Gimnazije Pula (Barbara Trehub, Lea beletić, Mia Petrinčić, Anja Perko, barbara Brkljača, Dražena Kelava, Vanja Došen i Hanna Malkoč) pod vodstvom prof. Marka Simića osvojile su treće mjesto.

Čestitke igračicama i profesoru!

[više]

Treći na državnom natjecanju iz Vjeronauka! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Filip Zoričić, 23. 4. 2018. 18:39

U Poreču je od 18. do 20. travnja održano državno natjecanje iz vjeronauka u kojem je sudjelovalo 20 cetveročlanih ekipa osnovnih i, isto toliko ekipa, srednjih škola. U kategoriji srednjih škola, ekipa iz Gimnazije Pula osvojila je visoko treće mjesto. Učenici: Nikolina Otočan, Marina Possi, Ana Družeta i Anto Sedlić s mentorom prof. Kazimirom Berljavcem. Čestitamo!

 

 

 

[više]

Državno natjecanje iz talijanskog jezika

Autor: Virna Buršić, 23. 4. 2018. 17:58

Učenica 3.e razreda Britt de Gravisi sudjelovala je na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika održanom u Daruvaru od 19.-21.04 2018.

U najzahtjetnijoj C kategoriji izvornih govornika za učenike trećih i četvrtih razreda gimnazija i strukovnih škola Britt de Gravisi osvojila je 4.mjesto. 

Bravo !

[više]

Učenici Luka Buršić 2.g i Luka Buršić 3.g sudjelovali na Državnom natjecanju iz matematike

Autor: Kristina Opatić, 16. 4. 2018. 12:23

Učenici Luka Buršić iz 2.g razreda i Luka Buršić iz 3. g razreda sudjelovali su na Državnom natjecanju iz matematike održanom od 12.do 14. travnja u Poreču.

U najzahtjevnijoj A varijanti  Luka Buršić, 2.g osvojio je 6. mjesto i pohvalu Državnog povjerenstva, dok je Luka Buršić, 3. g osvojio 13. mjesto.

[više]

Prva mjesta u atletici

Autor: Đeni Blarežina, 26. 3. 2018. 11:30

U četvrtak, 22. ožujka u Poreču je održano županijsko natjecanje u atletici za osnovne i srednje škole. Gimnaziju Pula su predstavljali u kategoriji mladića:Tin Šošić, Mark Trivanović, Toni Božac, Žan Vido, Grgur Višić, Alex Šverko, Rio Kleva, Daniel Nimac.  Ekipa djevojaka:Luana Zrinić, Debora Kodan, Franciska Marić, Leonarda Pavlin, Tia Lena Hinić, Ana Milas, Ivana Šimunjak.

Obje su ekipe osvojile 1. mjesto i nastup na državnom prvenstvu.

Voditeljica ekipe: Đeni Blarežina,prof.

[više]

Prva mjesta u krosu

Autor: Đeni Blarežina, 26. 3. 2018. 11:21

U srijedu 21. ožujka u Rovinju održano je županijsko natjecanje u krosu za osnovne i srednje škole. Našu školu predstavljali su u muškoj kategoriji: Tin Šošić, Toni Božac, Mark Trivanović i Daniel Rimac, a u ženskoj kategoriji nastupile su : Tia Lena Hinić, Franciska Marić, Leonarda Pavlin. Obje su ekipe osvojile 1. mjesto i nastup na državnom prvenstvu.

Voditelj ekipe:Đeni Blarežina,prof.

 

 

 

[više]

Prvo i treće mjesto na poluzavršnici državnog prvenstva u stolnom tenisu

Autor: Đeni Blarežina, 26. 3. 2018. 11:03

U srijedu 14. ožujka u Dugoj Resi održana je poluzavršnica državnog prvenstva u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Na natjecanje je otišla i muška i ženska ekipa Gimnazije Pula

Postignuti su slijedeći rezultati: Muška ekipa u sastavu: Dorian Kuzmić, Grgur Višić i Andrija Žufić, osvijili su 1.mjesto i izborili nastup na državnom prvenstvu. Ženska ekipa osvojila je 3. mjesto. Sastav ženske ekipe: Lora Stern Racan, Korina Kuzmić i Sara Dvorski. Voditeljica ekipe: Đeni Blarežina, prof.

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz biologije

Autor: Nerina Pauro-Korać, 22. 3. 2018. 12:46

U ponedjeljak, 12. ožujka, u TSŠ-u Dante Alighieri u Puli održano je županijsko natjecanje iz biologije za učenike osnovnih i srednjih škola u kojem je sudjelovalo 30 učenika iz istarskih srednjih škola od kojih 14 učenika 1., 2., 3. i 4. razreda pulske gimnazije. Rezultati natjecanja su neslužbeni dok ih ne potvrdi Državno povjerenstvo.

U kategoriji prvih razreda 1. mjesto osvojila je Paola Šajina (1.g, mentorica N. Pauro-Korać), a 3. mjesto David Stanković (1.c, mentorica V. Jelenković-Dukovski).U kategoriji drugih razreda  učenica Veronika Melba Huf (2.g) osvojila je 2. mjesto, a Emili Dragaš (2.b) i Anton Pulić (2.g) dijelili su 3. mjesto (mentorica N. Pauro-Korać).

U kategoriji trećih razreda učenik Luka Buršić (3.g) osvojio je 2. mjesto (mentorica Ivana Burić) i u kategoriji četvrtih razreda učenica Ema Kuhar (4.c) osvojila je 3. mjesto (mentorica V. Jelenković-Dukovski).                                   

                                  

[više]

Gimnazijalci prvi u badmintonu

Autor: Tatjana Glavaš-Maras, 13. 3. 2018. 10:23

Na poluzavršnici državnog prvenstva u badmintonu održanom 12. ožujka 2018. u Rijeci, muška ekipa Gimnazije Pula osvojila je prvo mjesto i time osigurala odlazak na državno prvenstvo.

Čestitke Davidu Zanghirella, Leonu Jukiću, Ivanu Roce, Andriji Žufiću i mentorici Đeni Blarežina!

[više]

Na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa Pula učenici naše škole osvojili prvo mjesto Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Bastijanić, 12. 3. 2018. 19:54

U subotu, 10. ožujka, u Osnovnoj školi Kaštenjer održano je natjecanje mladih Crvenog križa.

Ekipa naše škole osvojila je prvo mjesto i plasirala se na međužupanijsko natjecanje

Čestitamo!

[više]

Naši učenici prvi na Vjeronaučnoj olimpijadi

Autor: Filip Zoričić, 12. 3. 2018. 19:08

Županijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka, Vjeronaučna olimpijada, održana je dana 9.3. u Žminju. Učenici Nikolina Otočan, Marina Possi, Ana Družeta i Anto Sedlić, uz mentorstvo prog. Kazimira Berljavca, predstavljali su našu Školu i osvojili PRVO mjesto. Tim uspjehom plasirali su se na Državno natjecanje koje će se održati 18-20.4.2018. godine u Poreču.

[više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Jelena Pavić, 11. 3. 2018. 15:01

U ponedjeljak, 5. ožujka, u OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ u Nedešćini održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola. Okupilo se 67 najboljih učenika i 46 mentora, a u natjecanju je uspješno sudjelovalo 11 učenika 2., 3. i 4. razreda pulske gimnazije pod mentorstvom nastavnica hrvatskog jezika Nataše Tončić, Saše Trbović, Silvije Starčić i Jelene Pavić. U kategoriji trećih razreda prvo mjesto podijelili su učenici: Luka Buršić (mentorica Nataša Tončić) i Lucija Rukavina (mentorica Nataša Tončić), a drugo mjesto pripalo je Mariji Smoljan (mentorica Silvia Starčić). Ivona Kelava (mentorica Silvia Starčić) osvojila je drugo mjesto među maturantima.
 
Više pročitajte u nastavku…
[više]

Županjsko natjecanje iz Fizike

Autor: Ivan Popčević, 7. 3. 2018. 19:29

Na županijskom natjecanju iz Fizike održanom 6. ožujka u OŠ dr. Mate Demarina Medulin uspješno je sudjelovalo devet učenika Gimnazije Pula. U kategoriji 1. razreda pobijedio je Dino Dubinović, dok je Andrej Todić zauzeo 3. mjesto (1.g, mentor prof. Ivan Popčević). Učenik 2. g razreda Luka Buršić (mentor prof. Igor Macuka) osvojio je 2. mjesto. U kategoriji 3. razreda najbolji je bio Matija Lilić, a Anton Rosanda zauzeo je 3. mjesto (3.g, mentor Igor Macuka).

[više]

Županijsko natjecanje iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Opatić, 4. 3. 2018. 21:53

U srijedu, 28. veljače, u Gimnaziji Pula održano je županijsko natjecanje iz matematike u kojem je sudjelovalo 50 učenika iz istarskih srednjih škola. Rezultati natjecanja su neslužbeni dok ih Državno povjerenstvo ne pregleda još jednom i ne potvrdi na reviziji vrednovanja 10. ožujka 2018. godine.

Službene ljestvice poretka i Poziv na 59. državno Natjecanje bit će objavljeni od ponedjeljka, 12. ožujka. Državno natjecanje iz matematike bit će od 12. do 14. travnja 2018. godine u Poreču.

[više]

Gimnazijalci na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika

Autor: Iva Šuran, 28. 2. 2018. 08:35

Na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika, koje se održalo 23.veljače 2018. u Gospadarskoj školi Buje, učenici Gimnazije postigli su odličan rezultat.

Britt de Gravisi (3.e) osvojila je prvo mjesto u kategoriji C, a Mia Pustijanac (4.d) četvrto mjesto u kategoriji A, mentor Virna Buršić, prof. Zapažene rezultate postigle su i Emma Pauro (4.f), mentor Lara Jurčić - Matošević, prof i Kristina Bazina (3.c).
 
Čestitke učenicima i mentorima.
[više]

Županijsko natjecanje iz matematike - srijeda, 28. veljače

Autor: Branka Antunović-Piton, 23. 2. 2018. 11:25

U srijedu, 28. veljače, u našoj se školi održava županijsko natjecanje iz matematike za učenike srednjih škola.

Natjecanje će se odvijati na drugom katu u učionicama od broja 25 do 29 od 9 do 18 sati.

Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu, osim za razredne odjele 2.a, 2.b, 2.c, 2.d i  2.f  koji taj dan nemaju nastave.

Raspored učionica bit će pročitan u ponedjeljak.

vremenik

[više]

Gimnazijalci na županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Autor: Iva Šuran, 23. 2. 2018. 08:16

 

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo 20. veljače 2018. u Osnovnoj školi V. Gržalja Buzet, učenici Gimnazije Pula postigli su odlične rezultate. 

Ivan Bratulić (4. g) osvojio je drugo, Damjan Radovanović (4. g) treće, a Andrea Jurcan (2. a) četvrto mjesto (mentor Dejan Pavlinović).

Čestite učenicima i mentoru!

 

 

 

[više]

Rezultati gradskog natjecanja u rukometu - mladići

Autor: Branka Antunović-Piton, 21. 2. 2018. 07:30

Na gradskom natjecanju srednjih škola u rukometu ekipa mladića, pod mentorstvom profesora Dražena Lugarića, osvojila je 1. mjesto. Čestitke i sretno na skorom županijskom natjecanju!

 

 

[više]

Rezultati županijskog natjecanja u odbojci - djevojke osvojile 2. mjesto

Autor: Branka Antunović-Piton, 19. 2. 2018. 22:46

 

Na županijskom natjecanju školskih sportskih društava srednjih škola u odbojci za djevojke, koje je održano 16. veljače u Rovinju, naše su djevojke osvojile odlično 2.mjesto pod mentorstvom profesora Simića.

Čestitke!

 

 

[više]

Školsko natjecanje iz Fizike

Autor: Ivan Popčević, 8. 2. 2018. 22:27

Danas su objavljeni konačni rezultati školskog/općinskog natjecanja iz Fizike za Istarsku županijsku. Školskom natjecanju održanom u našoj školi 29. siječnja odazvalo se 15 učenika od kojih su neki postigli zapažene rezultate te su pozvani na županijsko natjecanje. Popis slijedi u nastavku.

[više]

ŠSD Gimnazijalac nastavlja osvajati odlične rezultate

Autor: Branka Antunović-Piton, 8. 2. 2018. 19:07

 

 

 

 

 

 

Na županijskom natjecanju u košarci u kategoriji srednjih škola naše su djevojke osvojile 1. mjesto pod mentorstvom profesora Marka Simića, a na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa, održanom u OŠ Kanfanar, i djevojke i mladići osvojili su 1. mjesto pod mentorstvom profesorice Đeni Blarežina.

Čestitke svima i sretno na poluzavršnicama!

[više]

Županijsko natjecanje u badmintonu - 1.mjesto mladići

Autor: Branka Antunović-Piton, 25. 1. 2018. 12:59

Na županijskom natjecanju u badmintonu, održanom 23. siječnja u OŠ Veli vrh, naša ekipa mladića u sastavu Zahnghirella, Jukić, Roce, Cvetko i Žufić, a pod mentorstvom profesorice Đeni Blarežina, osvojila je zlatno 1. mjesto.

Velike čestitke!

[više]

Školsko natjecanje iz informatike - rezultati

Autor: Eva Grujić, 24. 1. 2018. 10:43

Školsko natjecanje iz informatike održano je 18.siječnja 2018.

Učenici su se natjecali u kategorijama Osnove informatike i Algoritmi. 

Rang-lista

[više]

Gradsko natjecanje u badmintonu

Autor: Branka Antunović-Piton, 13. 12. 2017. 16:15

 

 

Na gradskom natjecanju srednjih škola u badmintonu, održanom 13. prosinca u OŠ Veli vrh,  sudjelovala je ekipa mladića ŠSK Gimnazijalac, u sastavu: Leon Jukić, David Zanghirella, Ivan Roce, Marko Glavaš i Jakov Cvetko. 

Mladići su osvojili 1. mjesto, uz svoju mentoricu prof. Đeni Blarežina.

Čestitke!

 

 

 

 

 

 

[više]

Gradsko natjecanje u stolnom tenisu

Autor: Branka Antunović-Piton, 8. 12. 2017. 17:33

 
 
Gradsko natjecanje u stolnom tenisu za srednje škole održano je 8. prosinca u Domu Mate Parlov.
Natjecanju je pristupilo 6 muških i 4 ženske ekipe. Obje ekipe "Gimnazijalca", i djevojke i mladići, osvojili su 2. mjesto stekli pravo nastupa na županijskom natjecanju.
Sastav
- ekipa mladića: Dorian Kuzmic, Grgur Višić, Tin Šošić, Marko Iveša
- ekipa djevojaka: Sara Dvorski, Korina Kuzmic, Sara Scoria.
Mentor: profesorica Đeni Blarežina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[više]

Rezultati gradskog natjecanja u odbojci - mladići

Autor: Branka Antunović-Piton, 20. 11. 2017. 17:07

Još jedan lijepi sportski rezultat ŠSK Gimnazijalac! 

Na gradskom natjecanju u odbojci naši su mladići, pod metorstvom prof. Marka Simića, u ponedjeljak, 21. studenoga, osvojili 3. mjesto.

Čestitke!

 

 

 

[više]

Učenice osvojile 1. mjesto na gradskom natjecanju u odbojci

Autor: Branka Antunović-Piton, 19. 11. 2017. 22:15

Na gradskom natjecanju u odbojci naše su djevojke, pod metorstvom profesora Marka Simića, u petak, 17. studenoga, osvojile 1. mjesto.

Čestike djevojkama i puno uspjeha na županijskom natjecanju!

 

 

[više]

Rezultati gradskog natjecanja u košarci

Autor: Branka Antunović-Piton, 19. 11. 2017. 22:06

Na gradskom natjecanju u košarci, koje je završilo 14. studenoga, djevojke su osvojile 1., a mladići 3. mjesto.

Čestitke košarkašicama i košarkašima ŠSK Gimnazijalac te mentoru Marku Simiću!

 

 

[više]

Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri

Autor: Eva Grujić, 30. 10. 2017. 09:07

Objavljujemo vremenik održavanja natjecanja za ovu školsku godinu.

[više]

Županijsko natjecanje u plivanju - rezultati

Autor: Branka Antunović-Piton, 26. 9. 2017. 16:42

 Županijsko natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola u plivanju za djevojke i mladiće održano je 25. rujna 2017. godine u Rovinju na otvorenom gradskom bazenu Delfin.

Domaćin županijskih natjecanja školskih sportskih društava srednjih škola u plivanju  za djevojke i mladiće bio je Školski športski savez Istarske županije.

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Gimnazija Pula - logotip
 
VREMENIK

Raspored pisanih provjera znanja - 1.polugodište šk.god. 2018./2019.

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Vremenik natjecanja
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 6. 2010.

Ukupno: 860447
Ovaj tjedan: 3072
Danas: 203
 
 > Za učenike  > Natjecanja
CMS za škole logo
Gimnazija Pula / Trierska 8, HR-52100 Pula / gimnazija-pula.skole.hr / gimnazija@gimnazija-pula.skole.hr
preskoči na navigaciju